Skansen med Delfinen

Søndag den 15. april var vi fire fra klubben der deltog i dykket der var lavet af Delfinen, som første fællesklub dyk.

Vi mødtes ved Delfinens klubhus kl. 10 og fik en hurtig rundvisning, de har rigtig mange effekter fra de 4 motortorpedobåde i Lunkebugten, det var spændene at se og høre om.

Inden vi kørte ud for at dykke fik vi en briefing om det dyk vi var på vej ud til! Vi skulle dykke på Skansen i Langelandsbæltet, vi var alligevel 4 der ikke havde dykket på Skansen før så det var fint med en briefing først.

Da vi kom til Spodsbjerg og fandt ud af at vi skulle ud og sejle ca. 4 – 5 sømil var vi nogle stykker fra Moby Dick der var lidt ærgerlig over ikke at have taget Hvalen med i stedet for gummibåden, den sejle kan bare ikke særlig godt og slet ikke med 4 personer ombord samt udstyr. Så efter en lang sejltur kom vi også frem til fyret.

Der var meget strøm 3 – 4 sm/t. Det havde ellers set lovende ud på DMI før vi tog af sted, men nu var det også ca. 2 timer senere end jeg havde tjekket dykket til at være.

Nå vi kom i og fik os trukket hen i læ af fyret og gik hurtigt ned og mødtes på bunden lige foran stævnen på Skansen, den virker stor når man ligger helt nede på bunden og kikker op. Vi tog en tur rundt om skibet og strømmen var også kraftig hernede, så da vi gik op til rælingen af Skansen måtte vi trække os frem i armgang, det var et rigtig godt dyk og god sigt + 10 m. Eneste skår i glæden var strømmen. Jeg ser allerede frem til næste gang vi skal dykke på skansen.

Vi mødtes alle 3 klubber igen på havnen i Spodsbjerg og fik lige snakket lidt om dykke at hvad man nu snakker om efter sådan et dyk.

En rigtig god dag og jeg kan kun opfordre flere til at deltage i de kommende fællesklub dyk

/Tue